Reçel yaparken şekerlenmeyi engellemek için bazı yöntemler uygulamak mümkündür. Bunlardan biri de reçele limon tuzu koymaktır. Reçele konulacak limon tuzu, reçelin soğuduktan sonra bekleme sürecinde ve hatta buzdolabında şekerlenmesini önleyecektir.
Reçele Ne Kadar Limon Tuzu Konur?
Reçelin şekerlenmesini engellemek için limon tuzu koymayı düşünüyorsanız, ortalama formül olarak şunu söyleyebiliriz: 1 kg toz şeker kullandığınız reçel için 1 çay kaşığı limon tuzu koyabilirsiniz. Bu ölçeği kullandığınız şekere oranla artırabilirsiniz.
Reçele limon tuzu neden konur? Cevabı çok basit, reçele konulan az miktardaki limon tuzu, reçelin şekerlenmesini önleyecektir. Reçele kaynarken ekleyeceğiniz az miktardaki limon tuzu reçelde şekerlenmeyi önler ve berrak bir görünüm sağlar.