Saç İçin Muz Maskesi Ne Faydalar Sağlar, Saça Nasıl Uygulanır?
Saç için Muz Maskesi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
Taze muzlar besin açısından zengindir ve tadı ve kokusu da harikadır. Ama muzların saçınıza doku, kalınlık ve parlaklık kazandırabileceğini biliyor muydunuz?
Muz, vücudunuzun kolajen sentezlemesine yardımcı olan ve saçınızı daha güçlü ve daha kalın hale getirebilen bir mineral element olan silika içerir. Muz ayrıca kepek semptomlarını hafifleterek pul pul ve kuru saç derisini iyileştirebilen antimikrobiyal özelliklere sahiptir .
Muz, saçınızı yumuşatmak ve yumuşatmak için ev yapımı saç maskelerinde popüler bir bileşen haline geldi.
Peki muz içeren kendin yap saç maskelerini kullanma hakkında aslında ne biliyoruz? Bu ev formülünü denemeniz gerekip gerekmediğini öğrenmek için okumaya devam edin.
Muzlu saç maskesi faydaları
Muzun besinsel ve kimyasal özellikleri üzerine yapılan araştırmalar, muz maskelerinin farklı saç koşulları için yaygın olarak kullanılabileceğini göstermektedir.
Kıvırcık saçlar için muzlu saç maskesi
Muz maskesi, muzun yüksek silika içeriği nedeniyle kıvırcık saçlara yardımcı olabilir. Silika, canlı ve sağlıklı saçların yapı taşı olan protein olan kolajen üretmek için vücudunuz tarafından emilir. Silika ile ilgili olan silikon, saçınıza yumuşak, hacimli bir parlaklık kazandırmak için saç kremi gibi güzellik ürünlerine sıklıkla dahil edilir. Saçınıza muz sürdüğünüzde, aracıyı atlar ve onu saf parlaklıkla doldurursunuz ve kabarmaya veda edersiniz.
Kepek için muzlu saç maskesi
Yüzyıllardır muz kabuğu, yaprağı, çiçeği ve meyvesi farklı kültürlerde çeşitli rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmıştır. Araştırmalar şimdi bize muzun farklı kısımlarının özlerinin antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğunu gösteriyor.
Kepek semptomlarına tahriş, kuruluk ve ayrıca mantar ve bakteriyel patojenler neden olabilir. Saç derinize muz maskeleri uygulamak nem ekleyebilir (kuruluğu azaltır) ve ayrıca saç derinizi kepek semptomlarınıza neden olan mikroskobik suçlulardan arındırabilir.
Saç büyümesi için muz maskesi
Muzdaki antioksidanlar ayrıca saç derinizi ve saçınızı daha güçlü bir savunma sistemi ile besleyebilir. Muz maskeleri zamanla saç köklerinin daha güçlü olmasına ve sonuç olarak daha kolay ve sağlıklı uzamasına neden olabilir.
Saçınızda muz maskesi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
Lateks-meyve alerjisi olarak da adlandırılan muz alerjileri ortaya çıkabilir. Lateks-meyve alerjisi olan kişiler, muzların topikal olarak saçlarına uygulanmasından kaçınmalıdır.
Muzlu saç maskelerini saçınızdan yıkarken de dikkatli olmalısınız. Muz tamamen yıkanmalıdır. Saç derinizde kalan muz kalıntıları tahrişe neden olabilir ve kepek semptomlarını kötüleştirebilir.
Muz Maskesi Nasıl Yapılır ve Saça Uygulanır?
Muz maskesi, saçınızın parlaklığını ve yumuşaklığını artırmak için kullanılabilecek bir tarifdir. Bu maskenin nasıl hazırlandığına dair aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- Bir muzun kabuğunu soyun ve meyveyi blenderde veya bir kap içinde iyice ezerek püre haline getirin.
- Eğer gerekirse, birkaç damla su ekleyerek daha ince bir kıvam elde etmeye çalışın.
- Saçınızı ıslatın ve muz maskesini gerekirse bir tarak yardımı ile saçınıza yayın.. Özellikle saçınızın uçlarına dikkat ederek maskeyi uygulayın.
- Saçınızın tamamına muz maskesi uyguladıktan sonra, saçınızı uygun bir örtü veya bone ile kaplamaya çalışın ve en az 30 dakika bekletin.
- Muz maskesini saçınızdan çıkarmak için bol su ile durulayın ve saçınızı normal şampuan ile yıkayın.